H Fractality και η Moby2 LTD υπέγραψαν στις 10 Ιανουαρίου του 2008 σύμβαση με το HRDC (Κέντρο Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού) Σόφιας για το έργο: «Οικονομία της Γνώσης – Ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Βούλγαρων και Ελλήνων επαγγελματιών σε συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες» στο διά βίου μάθησης πρόγραμμα Leonardo da Vinci (Project №LLP-Ldv-VETPRO-07-BG-166220).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής σημεία:
1. Περίοδο προετοιμασίας για την έγκριση και ένταξη στο πρόγραμμα (Νοέμβριος 2007 – Ιανουάριος 2008) συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής της σύμβασης με το HRDC για τη χρηματοδότηση του έργου.
2. «Οικονομία της Γνώσης – Ανταλλαγή εμπειριών» (10-15 Φεβρουαρίου 2008). Αυτό είναι το βασικό τμήμα του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη συνάντηση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων επαγγελματιών σε συμβουλευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
3. Online forum. H 1η συζήτηση (forum) με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2008. Συνάδελφοι από τις βαλκανικές χώρες κατέθεσαν προτάσεις για την επίλυση κοινών προβλημάτων και την ανάπτυξη εταιρικών σχέσεων.
4. Η παρακολούθηση και η ανάδραση προγραμματίστηκε και έγινε τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2008 με στόχο την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τους κανόνες του HRDC και του προγράμματος Leonardo da Vinci.
Οι εργασίες του προγράμματος ανταλλαγής έχουν ως εξής:
1η ημέρα (11 Φεβρουαρίου): Οικονομία της Γνώσης. Ανάλυση της παρούσας κατάστασης. Ανταλλαγή εμπειριών και συζήτηση για την ανάγκη παροχής συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο του προγράμματος της διά βίου μάθησης.
2η ημέρα (12 Φεβρουαρίου): Παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Ελληνικής και της Βουλγαρικής πλευράς. Προτεραιότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Προοπτικές για μελλοντική ανάπτυξη.
3η ημέρα (13 Φεβρουαρίου): Μεθοδολογία εργασίας και σύγχρονες μέθοδοι μάθησης. Ανταλλαγή εμπειριών και μελέτη περιπτώσεων από τα δύο μέρη.
4η Ημέρα (14 Φεβρουαρίου): Ειδικά θέματα. Συμβουλευτική επιχειρηματικής ανάπτυξης και ανάπτυξη ανθρώπινων πόρων. Εκπαιδεύσεις.
5η Ημέρα (15 Φεβρουαρίου): Δυνατότητες συνεργασίας στο πλαίσιο κοινοτικών προγραμμάτων. Συζήτηση για την ίδρυση ενός δικτύου βαλκανικών οργανισμών κατάρτισης και την ενσωμάτωση των χωρών της περιοχής.
Από την Moby2 έλαβαν μέρος οι:
1. Nayden Nikolov – Διευθύνων Σύμβουλος της Βουλγαρικής Moby2 ΕΠΕ. Επίκουρος καθηγητής Οργανωσιακής και Κοινωνικής Ψυχολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Σόφιας «St Kliment Ohridski», σύμβουλος και εκπαιδευτής στον τομέα των πωλήσεων, δημοσίων σχέσεων και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
2. Boyan Damyanov – Διευθυντής Marketing της Moby2 ΕΠΕ Βουλγαρία, σύμβουλος και εκπαιδευτής στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, μάρκετινγκ και πωλήσεων
3. Vassil Vassilev – IT Manager της Moby2 ΕΠΕ Βουλγαρία, εμπειρογνώμων στον τομέα των διαδικτυακών λύσεων και επικοινωνιών.
4. Georgi Veneciev – Υπεύθυνος πωλήσεων της Moby2 ΕΠΕ Βουλγαρίας με εμπειρία στη διατήρηση και ενίσχυση της κατάρτισης των πελατών στον τομέα των διαδικτυακών λύσεων και μέσων επικοινωνίας σε επιχειρήσεις.
Επίσης έλαβαν μέρος οι εξωτερικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές: 1. Ivan Marchevski – Κοσμήτορας της Σχολής Διαχείρισης και Μάρκετινγκ «D. Tsenov Academy of Economics» και καθηγητής Μάρκετινγκ, ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα του Μάρκετινγκ στα Βαλκάνια. 2. Ilia Lassin – Σύμβουλος και εκπαιδευτής σε σεμινάρια ηγεσίας και ανάπτυξης των ομάδων.
Από την Fractality έλαβαν μέρος οι:
1. Μάρκος Περράκης, M.A., PhD.- Σύμβουλος επικοινωνίας, ειδικός στον τομέα της έρευνας σχετικά με τα ηγετικά στυλ και την αποτελεσματικότητά τους σε οργανισμούς και επιχειρήσεις. Διδάσκει σε σεμινάρια επικοινωνίας και διαχείρισης στρες/ χρόνου/ αλλαγών/ κρίσεων, κ.α. Συμμετέχει στον σχεδιασμό έργων σε θέματα οργανωτικής ανάπτυξης (OD), στρατηγικού σχεδιασμού και οργάνωσης ομάδων.
2. Γιώτα Ανέστη – Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων & προγραμματισμού εκπαίδευσης της Fractality. Ειδική στο Event management και συντονίστρια πολλών εθνικών και διεθνών εκδηλώσεων και συνεδρίων.
3. Χρήστος Λαγουμιτζής – Σύμβουλος επιχειρηματικών & επενδυτικών δραστηριοτήτων. Ειδικός στη διαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων της ΕΕ με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στην οικονομία της γνώσης.